“Átkutatták a kislányom bugyijait is”


Boldogasszonypuszta – 2015. szeptember 22-ét sohasem fogja elfelejteni Galambos Lajos (55). Azon a hajnalon rontottak rá kommandósok a birtokán, miközben a családja még az igazak álmát aludta.


„Kiugrottam az ágyból, és mentem a bejárati ajtó felé, s láttam, ahogy az a rengeteg rendőr közelít a ház felé. Az üvegen keresztül észlelték, hogy ott állok, és kiabáltak, hogy nyissam ki az ajtót. Természetesen kinyi­tottam, s beengedtem őket. Legalább 30 ember hatolt be. Két felnőtthöz és három gyerekhez! Azt hitték, hogy háborúba jönnek? Biztos vagyok benne, hogy a félelemkeltés volt a célja ennek az egésznek. Ott álltam egy pólóban és egy gatyában, és nem értettem semmit. Fura, korábban mindig mosolyogtam, amikor a tévében láttam, hogy a rendőrök gatyában viszik el a bűnözőket. A bundázó focistákat, a drogárusokat, az uzsorásokat mind-mind alsógatyában tartóztatták le, miután rajtuk ütöttek. Akkor eszembe sem jutott, hogy egyszer majd én is így járok…” – írja Lajcsi az Elfújom az igazságot című könyvében.


A sztárzenésszel közölték, közművek meglopásával s vesztegetéssel gyanúsítják a felesé­gével együtt, őrizetbe vették, a gyermekei szeme láttá­ra bilincsbe verték, és elszállították a székesfehérvári rendőrségre.

„Ezután megtörtént a házkutatás – ezt csak Bogi elmesélésből tudom, én ekkor már nem voltam ott. Ezt nem úgy kell elképzelni, mint a filmekben látjuk, hogy lesöprik a polcokról a könyveket, és mindent kiszórnak a földre a fiókokból. Ennyire nem látványos, de mindenképp gyomorforgató. Hogy nevezzem azt, amikor a feleségem és a kislányom fehérneműs fiókjaiban kutatnak, s mindezt fotózzák és videózzák? A kislányom szekrényébe én nem nyúlok be, el lehet képzelni, hogy mi éreztem, amikor megtudtam, hogy idegen férfiak megtették. Mintha a végbelemen keresztül benyúltak volna a gyomromba, és megcsavarták volna. Bogi elmesélte, hogy a hálószobánk hófehér szőnyegére sáros surranóval mentek be, eszükbe sem jutott, hogy legalább kicsit odafigyeljenek. Azóta ki is cseréltük azt a szőnyeget. Sőt az összes szőnyeget lecseréltük, még a tapétákat is letéptük a falakról.

Biztosak voltunk benne, hogy lehallgatókészülékeket helyeztek el. Nincs többé bizodalmunk az otthonunkban. Nem tudunk már olyan meghitten beszélgetni családi körben, ahogy korábban tettük. Elvették tőlünk a tisztaságot. Azt a fajta intimitást vesztette el az otthonunk, ami korábban a mi, az én házam, az én váram volt. Beszennyezték, bemocskolták.”

A fehérvári kapitányságon közölték vele, hogy 72 órára előzetes letartóztatásba kerül. Még mindig nem értette, hogy mi történik körülötte, azt hitte, csak egy rossz vicc az egész.

Reméltem, hogy ez csak valami rossz tréfa, hogy mindjárt előjön a Kész átverés! stábja, és Jáksó Laci nagyot nevetve megajándékoz egy üveg pezsgővel. De sajnos semmi ilyesmi nem történt. Kitöltöttek egy egészségügyi lapot, és megkérdeztek, hogy bántottak-e az intézkedés alatt, ért-e valamilyen sérelem. Azon kívül, hogy a kezemet poko­lian szorította a bilincs, nem bántottak, de még mindig nem vehették le rólam. Átkísértek az udvaron pórázzal, és láttam, hogy mindegyik ablakban ott figyelnek a rendőrök, mint egy bazári majmot. Elismerem, volt mit nézni, hiszen Galambos Lajost nem láthatták addig bilincsben.”

forrás:http://www.blikk.hu/


Comments

comments

Kövess minket Te is