Figyelmeztetés! Szupervihar érkezik szombaton


A hét közepén már lecsapott Magyarországra egy jókora csapadékzóna, de a viszonylagos pénteki nyugalom után szombatra az összes meteorológiai oldal ismét hatalmas viharokat ígér. Az ország harmadára már most piros riasztást adtak ki, a hőmérséklet pedig egyes területeken az októberi napokat idézi majd.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati előrejelzése semmi jót nem ígér azoknak, akiknek ez a hétvége is a nyaralás, szabadság idejére esik.


Az előrejelzés szerint péntek késő délutántól, estétől dél, délkelet felől intenzív csapadék érkezik. Eső, zápor, helyenként zivatar is valószínű. Az Alföld délkeleti felén reggelig a csapadék mennyisége több helyen is meghaladhatja az 50 mm-t. Az intenzívebb csapadékhullás zónája szombaton reggel már inkább a Dunántúl keleti felén, az Alföld északi részén, Északi-középhegységben valószínű.

Az Alföldön reggel, délelőtt átmenetileg csökkenhet csapadékhajlam, de napközben újabb hullámban várható záporok, néhol zivatar kialakulása, szombat estétől pedig kiemelten az északkeleti országrészben valószínű jelentős csapadék.

Jelenleg így fest a veszélyjelzés szombatra / Forrás: met.hu

Összességében az országban szombat estig sok helyen hullhat 30-50, egyes helyeken akár 80 mm-t meghaladó csapadék, de nyugaton, északnyugaton kisebb mennyiség várható.

A met.hu 15-25 fokos nappali csúcshőmérsékleteket ígér, vagyis az ország egyik felében még viszonylagos meleg, más területeken viszont októbert idéző hőmérsékletek lesznek.

Az eumet.hu órákra lebontott előrejelzése hőmérsékleti szempontból még sötétebb képet vetít előre: lesznek olyan helyek az országban, ahol nappal is csak 13 fok lesz. Persze, az elmúlt időszak forrósága után jól esik a felfrissülés, csak persze ami most jön, az az előrejelzések szerint épp a ló túloldala lesz…

forrás:http://www.blikk.hu


Comments

comments

Kövess minket Te is