Fokhagymát tett a fülébe, ekkor olyan dolog történt, amire nem számított


A fokhagymáról a legtöbb embernek a kellemetlen illata jut eszébe, pedig valójában számos dologra jó.


Ez a hagymafajta csodaszerként hat megfázás esetén! Kéntartalmú hatóanyagai miatt antibakteriális és fertőtlenítő hatása is van. A legjobban nyersen fogyasztva, de kiválóan hat akkor is, ha a fülünkbe dugunk egy gerezdet.


Hámozzuk meg, és mint egy füldugót, tegyük óvatosan a fülkagylónkba. Vigyázzunk, hogy ne tuszkoljuk túl mélyre, és hagyjuk legalább 30 percig hatni, de a legjobb, ha egész éjszaka benn tartjuk a fülünkben. Akit ilyen formában zavar, beletekerheti a gerezdet egy kis konyhai törlőpapírdarabkába. Fontos, hogy a fokhagyma leve és az illóolajok eljussanak a dobhártyáig, hogy kellőképpen kifejthessék gyógyító hatásukat.

Állítólag még kezdődő középfülgyulladás esetében is segíthet a módszer. Alternatív megoldásként kipréselhetjük a foghagyma levét, egy darab vattára csepegtetjük, majd ezt dugjuk a fülünkbe. A módszer azért hat a szakértők szerint, mert a fokhagymában lévő C- és B6-vitamin, a kálium és a kalcium serkenti az immunrendszert, és a szervezet öngyógyító ereje legyőzi a meghűlést okozó vírusokat és baktériumokat. Ha két nap után sem segítenek a házi gyógymódok, akkor ne kísérletezzünk tovább, forduljunk feltétlenül szakemberhez.

forrás:http://kiskegyed.blikk.hu


Comments

comments

Kövess minket Te is