Gyalázatos, amit a magyar rendőrökről állítanak!


Először állítólag menekültek mondták, majd elkezdett terjedni a közösségi portálokon az a hír, hogy június 1-jén magyar rendőrök kövekkel dobálták meg és kényszerítették vissza a Tiszába iraki migránsok egy csoportját és egy férfi emiatt meg is halt.


 


Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) tudni szeretné mi történt, a rendőrség kategorikusan visszautasítja az alaptalan vádakat. Ráadásul a kődobálásról szóló állítások azután láttak napvilágot, hogy kiderült: a rendőrség éppen kimentett egy anyát és gyermekét a vízből.

 

Az tény azonban, hogy egy 22 éves szíriai férfi a vízbe fulladt. Az ő halálának körülményérre kíváncsi az UNHCR.

 

A rendőrség válaszolt a vádakra

“A rendőrség visszautasítja az egyik közösségi portálon terjedő közlésben foglalt minden olyan állítást, amely szerint magyar rendőrök kővel dobálták meg 2016. június 1-jén Röszke külterületén, a Holt-Tiszán csónakkal átkelő illegális bevándorlókat. Az állítás minden alapot nélkülöz.

 

A portál állításával ellentétben a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vízi járőrei 2016. június 1-jén 6 óra 30 perckor öt emberre lettek figyelmesek, akik a Holt-Tiszán keresztül próbáltak Magyarországra jutni. A rendőrök az iraki családot kimentették a vízből.

 

A rendőrség az Alaptörvényben meghatározott feladatát a jogszabályoknak megfelelően végzi. A rendőri intézkedéseket a törvényesség, a szakszerűség és az arányosság elvének betartásával hajtja végre, különös figyelemmel az illegális bevándorlókkal szemben tanúsítandó emberséges, emberi méltóságukat tiszteletben tartó bánásmódra.”

 

forrás:http://kiskegyed.blikk.hu/


Comments

comments

Kövess minket Te is