Lajcsi: Nem tudom, hogy hazajövök-e


Magyarország — Ki az: áramot lop, mégsem szegény, eltűnik, de nem szökevény? Hát ki más, mint Galambos Lajos (55), akit a Blikk megtalált Mexikóban. Sokat nem kellett keresgélni: a legelőkelőbb, s legdrágább szállodát hívtuk, ahol Senor Galambost a szobájában kapcsolták.


Mindenek előtt azt szeretném kérdezni, hogy Galambos úr most éppen szökésben van-e, vagy nyaral?


Galambos Lajos: Tulajdonképpen, egyik sem. Nem vagyok szökésben, hiszen nincs ellenem érvényben elfogatóparancs, és okom sincs szökni, hiszen nem követtem el semmit. Ugyanakkor turista sem vagyok, ráadásul a feltűnést is kerülöm.

Mikor szándékozik hazajönni?

Galambos Lajos: Van visszafelé repülőjegyem, és természetesen a családomnak is, igaz, legfőképpen azért, mert így olcsóbb volt a vásárláskor. De nagyon jó itt nekünk, és ahol az embernek jó, ott szívesen marad. El fogjuk dönteni.

Mivel tölti a mindennapjait?

Galambos Lajos: Megpróbálom bepótolni azt a 125 napot, amit elraboltak tőlem, amit nem tölthettem együtt a szeretteimmel. Légi kirándulásra mentünk, Kuba partjaihoz vitorláztunk, és nagyokat kerékpározunk. Emellett a helyi zenekarnak betanítom Johannes Brahms Magyar táncok című művét, és több üzleti tárgyalásom is van. Az általam használt ételkiegészítő külföldi forgalmazását készítem elő.

Értesült róla, hogy amíg ön távol van, a rendőrök szorgalmasan dolgoznak, ráadásul az ön birtokán?

Galambos Lajos: Sajnos értesültem. Ez többek között az egyik oka annak, hogy eljöttünk. Kicsit úgy érezzük, mintha az egész nem szólna másról, mint hogy fenntartsák bennünk a félelmet és a létbizonytalanságot. Talán ezért is esem most is át egy gyógykezelésen.

Van néhány adóssága idehaza. Tudomásunk szerint egy könyvkiadóval szerződött, várják öntől a megígért kéziratot, s ezenkívül egy tévécsatornánál is elkötelezte magát. Mi lesz ezekkel?

Galambos Lajos: Az én életemben nincsenek tartozások, legfeljebb, ha nekem tartoznak. A könyvkiadóval kötött szerződéshez tartom magam, és a rólam szóló könyv a könyvesboltok polcain lesz jövő hónapban. Televíziótársasággal azonban nem írtam alá semmilyen szerződést, igaz, volt néhány tárgyalásom vezetőkkel.

Lajcsi élvezi a lélegzetelállító tengerpartot /Fotó: Sutterstock

A Blikk megtalálta egy külföldi ingatlaniroda honlapján a boldogasszonypusztai birtoka hirdetését. Jelentkezett már vevő?

Galambos Lajos: Igen. Több jelentkező is van, hála a médiának még Ausztráliában is olvasták, hogy el akarom adni az ingatlanomat. Éppen onnan hívott fel egy komoly érdeklődő hölgy, lehet, hogy végül az övé lesz.

Kérem, árulja el, miből futja egy ilyen milliós álomutazásra önnek és a családjának.

Galambos Lajos: Ez kicsit olyan, mint a hangya és a tücsök meséje, csak fordítva. Több évtizede szórakoztatom Magyarországot, hol televíziós show-t készítek, hol koncertet adok, és gyakorlatilag az év 365 napjában fellépésekre járok. Ki tudja, hány hétvégét vettem el a családomtól, hogy más csalá­dokat szórakoztassak. Nem iszom, nem drogozom, még csak nem is do­hányzom. Tessék utánam csinálni!

Lajcsi a helyi zenészekkel is megismerkedett

FORRÁS:http://www.blikk.hu/


Comments

comments

Kövess minket Te is