Megdöbbentő dolgot mondott el a terroristákat a reptére szállító taxis


Sokkal nagyobb robbantást akartak végrehajtani a brüsszeli merénylők, de nem fért be a taxiba minden bomba. A VTM televízió elérte azt a brüsszeli taxisofőrt, aki a három gyanúsítottat kivitte a repülőtérre. Ő vezette el a hatóságokat ahhoz a schaerbeeki házhoz, ahol a feltételezett terroristák beszálltak autójába.


A házban a rendőrök robbanószerkezetet, vegyszereket és Iszlám Állam-zászlót találtak. A három férfi egy nagy autót kért három személynek és öt csomagnak.


Amikor a taxi megérkezett, kiderült, hogy túl kicsi ahhoz, hogy az összes csomag beférjen. A férfiak érezhetően bosszúsak voltak emiatt, az egyik csomagot hátra is hagyták. A sofőr megjegyezte: nem engedték neki, hogy segítsen a csomagok bepakolásában.

Egyes jelentések szerint később a rendőrök megtalálták a hátrahagyott csomagot a schaerbeeki házban. A taxis elmondta: miután kivitte a férfiakat a repülőtérre és hallott a robbantásokról, felmerült benne, hogy kapcsolat lehet a férfiak és a merénylet között, és önként jelentkezett a rendőrségen.

Forrás: 24.hu


Comments

comments

Kövess minket Te is