Mindig beteg volt a gyereke, aztán az anya leszedte az itató kupakját, és felfordult a gyomra a látványtól!


A kis műanyag füles-csőrös gyereküvegek nagyon praktikusak, hiszen könnyen meg lehet őket fogni, és a csöppség úgy tud inni belőle, hogy nem folyik a nyakába az összes víz. A sokszínű, vidám üvegeket imádják a gyerekek, azonban egy dologra nem árt odafigyelni. A csőrös rész számtalan bacilust rejthet magában, ezért időközönként szigorúan fertőtleníteni kell.


A gyerekek sokkal betegesebbek, mint a felnőttek, gyorsan felszednek mindenféle nyavalyát, hiszen immunrendszerük még nincs rendesen kialakulva. Azonban, ha a gyerek látszólag minden ok nélkül (vagyis úgy, hogy nincs környezetében meghűlt társa) betegszik meg rendszeresen, akkor ajánlott utánajárni, hogy mi állhat a háttérben.


Penny Powell nemrég egy sokkoló fotósorozatot osztott meg a Facebook-on. Barátnőjét zavarta, hogy gyereke állandóan betegeskedik, ezért után járt, hogy mi okozhatja. Rövid nyomozás után rájött, hogy a betegség oka a gyerek csészéjének csőrében rejlik. Szétszedte ezt a légmentesen záródó, nagyon jól szigetelő csőrt, hatalmas bacilus teleppel szembesült.

Az ivásra alkalmas csőr be volt penészedve, és számtalan koszt, lerakódást rejtett magában. Miután a világhálón közzétette, számos szülő reagált, hogy ők is szétbontva az ivócsészét, ezzel a problémával szembesültek. A panaszosok esetében még egy dolog közös volt, mindannyiuk Tommee Tippee flakont használt.Problémájukat jelezték a gyártó felé, azonban azt a választ kapták, hogy nyilvánvalóan a csészék leginkább csak tiszta, hideg víz fogyasztására alkalmasak. Nem ajánlott belőle semmilyen pépes, sűrűbb állagú, magas cukortartalmú levet inni, hiszen ez megtapad a kupak alatt, és az ivócsőr végénél is. Ha vízen kívül mást is adunk a gyereknek, akkor természetesen sokkal jobban ki kell mosni az üvegeket – hívták fel a szülők figyelmét.

Ez persze nem azt jelenti, hogy csak a fent említett márkával lenne baj. Minden ilyen csésze aggodalomra adhat okot, ezért inkább tartsuk be a használati utasításokat, fertőtlenítsük rendszeresen, és lehetőleg olyat válasszunk, melynek átlátszó fedő -és csőrrésze van. Így sokkal hamarabb láthatjuk majd, ha kezd kialakulni a penész.


Comments

comments

Kövess minket Te is