Nem várt személytől kapott durva üzenetet Orbán!


“A keleti államok, amelyeket Európa megmentett a válságtól, ugyanazok, amelyek ma falakat emelnek és erkölcsi leckét adnak a migrációról, nem törődve azzal, hogy egy gyerek a tengerbe fullad-e vagy sem”- utalt Matteo Renzi olasz miniszterelnök Magyarországra, aki elsőként emelt falat.


Matteo Renzi hozzátette: nem törődik a kelet-európai országok kritikáival. “Az olasz értékek szerint a gyereket meg kell menteni és jövőt kell neki adni” – hangsúlyozta az olasz kormányfő a migránsokra utalva, akik a Földközi-tengeren kelnek át.


Matteo Renzi szerint “működő Európát” kell felmutatni. Úgy gondolja – az európai nép véleményével ellentétesen – hogy az Európában támadó terroristák nem kívülről érkeztek, hanem az európai nagyvárosok peremén nőttek fel. Az olasz miniszterelnök szerint ezért minden biztonságra és védelemre fordított euróval egy időben ugyanennyit kell fordítani az európai társadalom szélén élők kulturális felzárkóztatására is.

Az olasz miniszterelnök bejelentette, hogy törvénnyel akarja korlátozni a miniszterelnöki mandátumok számát. Javaslata szerint egy olasz politikus se foglalja el két alkalomnál többször a miniszterelnöki széket “a felelősségteljes politika és a politikai személycsere biztosítása érdekében”. Matteo Renzi az egykori hétszeres olasz kormányfő Giulio Andreotti mondását idézte, mely szerint a politika felőrli a politikusokat.

forrás: 24.hu


Comments

comments

Kövess minket Te is